Navn
MitVadehav
Indsendt af den
Billede
Hybenrose

Hyben er de vilde rosers orange frugter. Til suppe er det bedst at bruge hyben fra rynket rose. Rynket rose breder sig med stor hast over hele landet - også i Nationalpark Vadehavet. Der er tale om en invasiv plante, som udkonkurrerer den oprindelige flora i klitterne og på klitheden. Rynket rose blev indført til Danmark i midten af 1800-tallet.

Tag på tur til Vadehavet og pluk hyben. Lav suppe derude på bål eller trangia eller gør det hjemme i børnehaven.

 

Overordnet målgruppe
Sådan gør du
  • Tal om roser, hyben og rynket rose
  • Tag på tur til et sted ved Vadehavet, hvor der vokser rynket rose
  • Pluk en pose- eller kurvfuld hyben. I må plukke til eget forbrug
  • Lav hybensuppe

 

Før besøget
  • Planlæg hvor I vil tage hen ved Vadehavet
  • Spørg evt. en naturvejleder, hvor der vokser rynket rose
  • Medbring poser eller kurve
  • Print 'Sådan tilberedes hybensuppe'

 

Målgruppe
Forberedelse

Skaf:

  • Sukker
  • Vaniljestænger
  • Citronsaft
  • Kartoffelmel
  • Evt. fløde eller vaniljeis
  • Evt. mandler

 

Varighed
Beskrivelse til varighed

En tur til Vadehavet samt ½-1 time til produktion.

 

Vis ikke på profil
Tilsluttet
Arbejdsark
Titel
Sådan tilberedes hybensuppe
Skjul kontaktformular
Afbrudt