Selvfangede, kogte, friskpillede hesterejer på grovbrød med mayonnaise og dild, eller helstegte sprøde hesterejer med grøntsagsstave og dip.
Opgaven giver mulighed for enten at købe og tilberede hesterejer hjemme, eller for at tage på tur til Vadehavet med en naturvejleder og fange og tilberede hesterejer. Omdrejningspunktet for opgaven er hesterejer. Tanken er, at børnene skal opleve at der er virkelig mange ting ude i naturen, som kan spises. Hesterejerne giver mulighed for en snak om tidevand, om dyret selv og dets rolle i økosystemet.
- Forbered børnene, så de har viden om rejer og tidevand inden turen, fx ved at se Naturnørd's lille film om hesterejen
- Tag på tur til Vadehavet
- Fang rejer. Det er lettest med en rejehov
Eller
- Brug hesterejer købt ved fiskehandleren
- Følg opskriften på stegte hesterejer
- Snak med børnene om rejer og tidevand.
Hesterejerne er ikke en særlig benyttet råvare i Danmark. Lad børnene gætte på hvorfor. Sæt dem ind i hvilket dyr hesterejen er. Hvor mange ben har den, hvad spiser den, hvor lever den? Hvordan tror de den smager? Rejer fanges bedst på faldende vand. Hvorfor mon det? Rejer smides ofte levende i det kogende vand. De dør meget hurtigt. Men er det synd for dem? Er det mere synd, end for grisen og hønsene og alle de andre dyr vi spiser?
- Book en rejefangst-tur - se besøgssteder
- Aftal evt. med naturvejlederen at I tager kniv, bræt, brød, dild og mayonnaise med
- Alternativt: køb hesterejer ved en fiskehandler
- Køb de øvrige ingredienser – se "Sådan tilbereder du hesterejer"
- Forbered børnene, så de har viden om rejer og tidevand inden turen
Print:
- 'Faktaark om hesterejen'
- Evt. 'Faktaark om tidevand'
- 'Sådan tilbereder du hesterejer'
Tager I på tur og henter råvarerne og tilbereder dem derude selv: 1 dag - køber I dem: 2 timer.