Lad børnene få øjnene op for planterne ved Vadehavet ved at tage smagssansen i brug. I denne opgave lægges der op til et besøg ved Vadehavets kyst, hvor I sanker strandarve og efterfølgende sylter den i børnehaven. Strandarve har en mild smag af agurk og salt. Den kan syltes ligesom agurk og bruges på leverpostejsmaden, i en burger eller oven på en hotdog.
Tag børnene med på tur til en kyst ved Vadehavet.
Sank strandarve, men tag kun det I behøver. En stor håndfuld pr. barn er rigeligt til smagsprøve.
Hvis strandarven ikke skal bruges samme dag, kan den opbevares i køleskabet i en skål. Den skal ligge tørt i skålen, dækket af et hårdt opvredet viskestykke.
Sylt strandarven efter opskriften, og nyd når den er afkølet eller dagene efter.
- Læs 'faktaark om strandarve', så du kan genkende planten og fortælle lidt om den.
- Tag til en kyst nær skolen, og tjek at du kan finde planten.
- Køb ingredienser til syltelage - og evt. noget tilbehør, så strandarven kan smages i forbindelse med et måltid.
- Køb sylteglas eller bed børnene om at tage nogle tomme, rene syltetøjsglas med hjemmefra.
Forløbet kan strækkes over et par dage.