Flere af strandengens urter kan spises. De har ofte smag af salt, agurk, kål og sennep og kan derfor passe godt ind i det asiatiske køkken.
Tag på tur og pluk forskellige urter som smagsgivere i en nudelsuppe. Husk at have et godt plantekendskab og pluk kun dem du er sikre på.
Lav nudelsuppen på trangia ude ved Vadehavet, på bål, eller tag urterne med hjem på skolen og lav nudelsuppen i hjemkundskabslokalet.
Kontakt evt. et af besøgsstederne, der tilbyder forløb med madlavning som omdrejningspunkt.
Madkundskab
Efter 4./5./6./7. klasse
Madlavning: Eleven kan anvende madlavningsteknikker og omsætte ideer i madlavningen
- Grundmetoder og madteknik
- Smag og tilsmagning
Natur/teknologi
Efter 4. klasse
Undersøgelse: Eleven kan udføre enkle undersøgelser på baggrund af egen forventninger
- Undersøgelser i naturfag
- Naturen lokalt og globalt
Perspektivering: Eleven kan relatere natur og teknologi til andre kontekster
- Naturen lokalt og globalt
Denne opgave kan med fordel inddrages i et målrette arbejde med FN’s Verdensmål 15, Livet på land.
- Forbered eleverne ved at vise dem faktaark og bestemmelsesark med planterne.
- Tag på tur og saml urter. Tip: Urterne kan bruges dagen efter, hvis de opbevares rengjorte i en skål/bøtte med en hårdt opvredet klud over. Det holder på fugten.
- Lav nudelsuppe på turen eller hjemme på skolen, og krydr den med urterne.
- Print faktaark og bestemmelsesark med Vadehavets planteliv.
- Planlæg en tur til Vadehavet, hvor der er strandeng hvor du ved, at du kan finde nogle af urterne.
- Sørg for at have plastbokse eller små kurve med, til at indsamle urterne i.
- Hvis du vil lave nudelsuppe derude, skal du købe ind til det, og medbringe trangia.