Navn
Dansk Vegetarisk Forening
Indsendt af den
Varighed
2.00
Billede
Martin Keller sidder på mark og kæler for en gris, der sover i græsset.
Materialer
Titel
Mad for fremtiden
Beskrivelse

Oplægget kan stå alene eller bookes i kombination med den gratis workshop 'Mad for fremtiden', der henvender sig til elever i 6.- 9. klasse i fagene madkundskab, biologi, geografi, samfundsfag og natur/teknologi.

Der er udviklet elevhæfte til workshoppen og en lærervejledning. Du finder undervisningsmaterialet og mere information om workshoppen her.

Visning på kort
Vis udbyderadresse

Et oplæg med smag, sang og stof til eftertanke – for elever og forældre.

Hvordan hænger vores madvaner sammen med klima, sundhed og biodiversitet? Og hvordan kan vi – gennem oplysning, smag og fællesskab – inspirere til mere bæredygtige valg?

I dette gratis undervisningsforløb får jeres skole besøg af naturformidler Martin Keller, kendt fra Naturpatruljen og Martin og Ketil. Med stor energi og erfaring som formidler inviterer Martin både elever og forældre ind i en levende og reflekterende samtale om fremtidens mad.

Indhold:

  • Oplæg om madens rolle i den grønne omstilling
  • Madlavningsdemo med smagsprøver på grøn hverdagsmad
  • Fællessang
  • Spørgsmål og dialog i øjenhøjde med både unge og voksne

Praktisk:

Målgruppe: 6.–9. klasse og deres forældre 
Varighed: Ca. 2 timer
Pris: Gratis (skolen afholder udgifter til råvarer til madlavning på max 500 kr.)
Teknik: Skolen stiller lille PA-anlæg, guitarforstærker og el/gasplade til rådighed
Smagsprøver: Til ca. 50 deltagere

Gratis
Ja
Overordnet målgruppe
Hele året
Ja
Email
skoleprojekt@vegetarisk.dk
Tlf.nr.
81116480
Pris
Enhed
Formål

 

  • At styrke elevernes viden om madens betydning for klima og biodiversitet
  • At fremme stillingtagen og nysgerrig dialog
  • At inddrage forældre og skabe fælles refleksion og samtale
  • At vise konkret eksempel på hverdagsmad, der er både nemt og smagfuldt
Aktiviteter
  • Oplæg
  • Fællessang
  • Madlavningsdemonstration med smagsprøver op til ca. 50 personer
Forberedelse
  • Indkøb af råvarer til madlavning. Skolen dækker op til 500 kr. til råvarer.
  • Skolen stiller lille PA-anlæg, guitarforstærker og el/gasplade til rådighed.
Efterbehandling

Ingen

Beskrivelse til antal

Der kan være ca. 150 personer til oplægget. Der er smagsprøver til ca. 50 elever.

Beskrivelse til varighed

Oplægget tager ca. 2 timer og krydres med fællessang, madlavningsdemonstration og dialog.

Du er velkommen til at placere oplægget om eftermiddagen eller om aftenen.

Beskrivelse af tilmeldingsproceduren

Tilmeld din skole ved at skrive til: skoleprojekt@vegetarisk.dk

Vis ikke på profil
Afbrudt
Skjul kontaktformular
Afbrudt
Hvem kan få tilskud
Kommunale institutioner