Kan du lide gulerødder med parmesan? Vi skal spise mere grønt, men hvordan får vi grøntsager til at smage så godt, at vi vælger dem oftere? I Knivskarp skal eleverne eksperimentere og smage sig frem til lækre retter. Skolekøkkenet forvandles til et madlaboratorie, når eleverne knækker koden til at få mere grønt på tallerkenen.
I Knivskarp undersøger eleverne, hvordan tilberedning og tilsmagning kan fremhæve ønskede smage i plantebaserede retter. Eleverne eksperimenterer med smag, tekstur og teknikker for at forstå sammenhænge mellem smag, tilberedning og egne madvalg. Igennem forløbet skal eleverne tale om smag og formulere råd til, hvordan man kan tilberede grønnere retter, der smager godt.
Knivskarp er gratis. Forløbet består af et LIFE Kit med materialer til at gennemføre forløbets øvelser. Vi leverer LIFE Kittet på din institution et par dage før din ønskede startdato.
I Knivskarp anvendes også en lærervejledning på vores digitale undervisningsplatform i samspil med materialerne i LIFE Kittet. I lærervejledningen fremgår en indkøbsliste over de madvarer, du skal købe ind til forløbet.
Efter endt forløb er der mulighed for at få et økonomisk tilskud for de madvarer, der er indkøbt. Dette får du en separat mail om efter booking. Du begynder booking af Knivskarp ved at klikke på linket her:
Knivskarp bookes på www.LIFE.dk