Medbragt overskudsmad (Den klarer vi).
Papir og blyanter/tuscher/kuglepenne, samt et velassorteret skolekøkken, såfremt Skraldecaféen besøger skolen.
Lær at udnytte overskudsmad i køkkenet
- Vurder hvad der stadig er brugbart
- Tænk ud af boksen i forbindelse med madlavning
- Refleksion over ressursespild i hjemmet og samfundet
Tryk på videoen og bliv klogere!
- At oplyse om et ressursespild i vores hverdag, herunder et kort oplæg om realiteterne omkring madspild.
- Fokus på reglerne omkring lovmæssig holbarhed v/s hvor lang tid varen reelt kan holde.
- Prøve kræfter med madlavning ud af de ressurser, der er tilstede (fri fantasi).
- Tippe eleverne om hvad der kan bruges som erstatning i madlavningen.
Forløbet foregår i skolens skolekøkken eller i Skraldecaféen.
Vi medbringer overskudsvarer fra supermarkeder og giver et oplæg omkring madspild.
Herefter inddeles eleverne i hold ved hver deres køkkenstation. De får lov til at kigge i kasserne med varer og i fællesskab beslutte, hvad de vil lave. Herefter får eleverne lov til at lege med maden og udfolde sig kreativt i køkkenet.
Workshoppen laves i samarbejde med FoodClic og Aarhus Universitet. Før workshoppen startes og efter den slutter, vil vi derfor gerne, at børnene udfylder spørgeskemaer, der indgår i dataindsamling i forhold til læring om fremtidens fødevaresystemer.
Da der er tale om dataindsamling, vil det være nødvendigt at der gives samtykke fra forældrene forud for workshoppen. Der vil derfor blive sendt en formular til lærerne forud for forløbet. Denne skal udfyldes af forældrene og medbringes på dagen.
Der skal gerne være adgang til projektor eller storskærm, hvor der kan tilsluttes en pc, såfremt vi skal besøge skolen.
Eleverne skal reflektere over, hvad de har lært om madspild, varedatoer og hvordan mad kan anvendes bedre som ressource.
Forløbet foregår i skolens skolekøkken.
Alternativt kan aftales en felt dag, hvis der ikke er køkken til rådighed, men så er forløbet ikke inklusiv madlavning på nuværende tidspunkt, medmindre der er vejr til at stille det mobile køkken op
3 timer- 1500 kr
4 timer - 2000 kr
5 timer - 2500 kr.
ULF støtter forløbet på 3 timer
Cirka 30 elever + tilknyttede lærere. Eller afhængig af, hvor mange der er i klassen. Dog kun én klasse af gangen.
Det er nødvendigt at kunne låne skolens køkken til workshoppen.
I varme perioder kan det evt aftales, at Skraldecaféens mobile køkken kan anvendes. Enten udendørs på skolen, eller ved at låne en passende lokation, feks DOKK1.
20-30 minutters oplæg om realiteterne omkring madspild
2,5- 3 timer med madlavning ud af de ressourcer, der er tilstede
1 times spisning
Resterende tid bruges til refleksion over overskudsmad som spild og som ressource
Programmet justeres alt efter hvor mange timer I booker
Skolen kontakter Skraldecaféen for nærmere aftale minimum 3 uger før